Hold din hud smuk i storbyen (Luftforurening og frie radikaler)

Hvis man som Jeg bor i storbyen, bliver man hver dag udsat fra det der kaldes frie radikaler og det påvirker vores hud og hår. Frie radikaler er et begreb der dækker over ultraviolette stråler, radioaktiv stråling, ozonlaget, tobaksrøg og til slut den største synder, luftforurening og forurening – Som er meget udbredt i netop de urbane miljøer, altså storbyerne.

Frie radikaler er i bund og grund partikler, bestående af atomer eller molekyler, disse indeholder flere uparrede elektroner, og normalt samles de i par af to, men de frie radikaler har overskydende elektron, der står alene. Denne elektron prøver derfor at “stjæle” en elektron, for at kunne danne et par, det lyder romantisk, men det er det ikke. Den ikke så romantiske eskapade kaldes normalt blot oxidation eller iltning. Iltning og oxidation af huden, gør huden tør, ældre eller rynket, samt langt mere udsat overfor sygdomme. De frie radikaler skader altså vores hud over tid, og hvis vi hele tiden udsættes for dem, kan det altså påvirke vores huds fugtighed og det kan samtidig føre til udvikling af kræft i huden eller generelt set på kroppen. Der findes kun et enkelt middel mod frie radikaler og det er antioxidanter!

Hvor får jeg antioxidanter til min hud? I arganolien!
Heldigvis er der råd her for, for den marrokanske skønhedseliksir arganolie, er spækket med antioxidanter og disse kan være dig behjælpelige til at undgå de skadelige påvirkninger fra de frie radikaler. Arganolien er den olie, der er mest rig på netop antioxidanter, derfor vil jeg råde dig til at benytte en god og ren arganolie (fås her), til din hudpleje. Brug en smule arganolie på hele kroppen og gerne også i ansigtet, som også er et udsat sted på din krop. Arganolien er fin som fugter og du behøves ikke bruge andre fugtighedscremer udover den, men du kan naturligvis hvis du ønsker det (det er ikke alle der kan lide arganoliens duft), påføre noget almindelig fugtighedscreme ovenpå dit argan-lag, så længe denne er blevet absorberet af din hud.

Er der noget jeg skal være opmærksom på?
Ja! Du skal sørge for at det er en helt ren arganolie du bruger, den må ikke være blandet op! Langt de fleste forhandlere sælger arganolie produkter, der ikke er den rene olie og så er der altså slet ikke samme effekt. Sørg for at kigge på label og tjek, at den eneste ingrediens er Argania Spinosa Kernel Oil. (Læs mere her om falsk og ægte argan)

Guide til hudpleje med arganolien

Er der andre olier der kan bruges?

Ja! – Argan olie er den mest kendte olie, der findes til skønhedspleje, men Barbary Fig Kaktus olie er også et godt eksempel på en olie, der har en masse forskellige anvendelsesmuligheder.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.