Mormor

Jeg er blevet en mormor…

Jeg vidste selvfølgelig godt, at det ville ske en dag. Jeg har jo set min egen mormor gøre det, og også min mor. Jeg havde bare ikke troet, at det skulle ske så tidligt… Jeg troede, at jeg ville have nogle gode år endnu, hvor min yndlingshobby var at shoppe. Men ak, nej.
Jeg er sgu begyndt at strikke. Midt i trediverne.

Mor-tid

Da jeg var lille, hyggestrikkede jeg nogle gange med min mormor. Det blev dog aldrig til mere end en ujævn firkant, som jeg strikkede på, indtil jeg gjorde et eller andet galt og gav op. Derfor var jeg heller ikke ligefrem ellevild, da min veninde for et par måneder siden spurgte, om vi ikke skulle tage på strikkekursus. ”Øhhh… neeeej, det havde jeg egentlig ikke lige tænkt, at jeg skulle… nogensinde”, var vist omtrent mit svar.

Men da det slog mig, at jeg ville få en hel friaften om ugen, som jeg ovenikøbet kunne bruge på at hyggesludre med min veninde, virkede tilbuddet pludselig meget mere fristende. Så det endte altså med, at vi meldte os til.

Derfor har jeg de sidste to måneder hver mandag siddet sammen med 10 andre kvinder – som til min overraskelse alle var på min alder – og strikket løs. Jeg er ikke det, man kalder et naturtalent, men det er efterhånden lykkedes mig at lave et helt par strømper. Hvem skulle have troet det!? Det er endda kommet så vidt, at jeg nu kan strikke videre derhjemme.

Næste projekt

Nu hvor strømperne er færdige, overvejer jeg at kaste mig ud i et større projekt. Jeg leger lidt med tanken om at lave en sød cardigan, som min datter kan have på til vinter. Min mor holder stor fødselsdag i starten af november, så jeg tænker at bruge det som deadline og motivation.

Jeg har fundet dette skønne garn fra danske Hjertegarn, som jeg gerne vil bruge. Jeg synes, der er mange fine farver, og jeg kan nemt finde noget til begge børn. Jeg har nemlig en idé om, at det er nemmere, hvis jeg holder mig til én type garn her i starten.

Har du nogle gode tips eller opskrifter, som måske kan hjælpe mig i gang? Jeg tager imod alt med kyshånd, og lur mig, om der ikke kommer en opdatering på strikkeprojektet senere på året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *