Lad os sammen passe på ressourcerne!

Hvis du, ligesom mig, går op i miljøet og vores klode, så bør du tænke over, hvor du kan gøre en forskel i hverdagen. Der er nemlig rigtig mange steder, hvor man kan gøre noget – også de små steder, hvor vi ikke tænker over det. Vi udleder hver dag mere Co2 end nogensinde før, og det er noget, der virkelig kan mærkes. Faktisk har vi i går brugt alle de ressourcer kloden havde for hele året – og vi er kun i august. Derfor skal der her lyde en lille opsang til, at vi husker at gøre noget dér hvor vi kan. Det er nemlig vigtigt, at vi ændrer hele vores mindset. Det har jeg selv gjort. Eller prøvet på. Det er nemlig ikke lige noget man gør fra den ene dag til den anden – men en proces, der tager lang tid. Og det er noget, der kan være svært, hvis vi ikke arbejder sammen kollektivt om at løfte byrden og gøre noget dér, hvor der rent faktisk kan gøres noget.

Vi mangler flere tiltag som dette – Den Cyklende Låsesmed, der opererer i København. Han har om nogen slået et slag for, at der kommer et grønnere tema på dagsordenen. Og det er altså et tiltag, som jeg mener, at vi bør støtte. Det er fedt, at der er folk, der baserer deres virksomheder på et grønnere alternativ, da det i sidste ende er noget, der kan være med til at lave en grøn revolution.

Hvis vi allesammen i samlet flok vælger at støtte virksomheder som disse, så sender vi et klart signal om, at vi ikke finder os i det store ressourcespild. Vi er samtidig med til at fjerne eksistensgrundlaget for de virksomheder, der spilder vores ressourcer. Jeg savner hippietankegangen, og jeg er sikker på, at selvom det er et forældet begreb efterhånden, så vil det opleve en refomation, der passer bedre til vores tidsbillede. Jeg vil i hvert fald gøre mig for, at det kommer til at ske. For det har verden brug for!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *