Tandlægeskræk er en mors skræk

Der er ikke meget der er mere lækkert end et flot smil. Det er nok noget vi alle sammen gerne vil have, men det er desværre ikke alle der har det. Der er nemlig rigtig mange af os, der ikke er vilde med at gå til tandlægen, og derfor ikke lige kommer til vores regelmæssige kontrolbesøg. Personligt har jeg været god til det, men jeg har mange veninder, der ikke ligefrem elsker det.

Som en mor eller generelt som forældre, er det vores pligt at sørge for, at vores børn kommer til tandlægen og at der bliver passet på deres tænder. Derfor er det værste mareridt for mange forældre også, at ens barn udvikler en tandlægeskræk og lige pludselig ikke vil til tandlægen mere. Det e er nu sket for min ældste datter, der nærmest fra den ene dag til anden nu ikke vil op til skoletandplejen.

Jeg kan ikke få ud af hende, hvad der er grunden, for hun har ikke nogen huller, og har ikke haft problemer med tænderne. Derfor undrer det mig også meget, at hun nu pure nægter at skulle til tandplejen. Jeg har snakket med min egen tandlæge (som jeg varmt anbefaler) om det, og han siger, at det er den samme historie de hører hver gang. Typisk er det venner og veninder der har haft en dårlig oplevelse, som de så deler videre, og det gør så andre børn bange, selvom de intet har at være bange for.

Nu kan jeg så kæmpe med at forklare hende, hvorfor det er vigtigt at gå til tandlægen, og at der ikke er noget at være bange for, så længe hun blot passer sin tandbørstning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *