Stress i danmark

Vi skal passe bedre på os selv

I en hverdag fyldt med stress og jag, er det vigtigt at stopper op og passer på os selv. Danmark er en af de lande hvor flest mennesker føler sig stresset og hele 8 ud af 10 personer kæmper med symptomer på daglig basis. Men hvad kan vi gøre for at undgå at gå hen og blive sygemeldt pga. stress? Læs med her.

I følge af en måling som megafon har foretaget, for TV2 viser de seneste tal at 78 procent har mærket til de mest almindelig symptomer på stress, som søvnproblemer, muskelspændinger og hjertebanken. Mange af de adspurgte døjer også med flere af symptomerne på samme tid. Flere stresseksperter har udtalt sig til på baggrund af målingen, og nævner at behandling er vigtig. Dog er det vigtigt at stress bliver konstateret, da flere kan fremprovokere symptomer på stress lignede tilstande. Hvis du f.eks. går rundt og har ondt i hovedet, eller maven og tingene ikke lige fungere, er det ikke nødvendigt stress. Men hvis de er berørt i dit daglige arbejde, og din dagligdag, kan det sagtens være sympomer på stresss. Det bedste råd her at gå til lægen og blive undersøgt.

Vigtigt med rette behandling

Der findes mange forskellige behandlinger for stress. Nogle går til psykolog eller terapi, og andre får medicinsk behandling. Endelig findes der dem, der mediterer sig ud af det eller bruger akupunktur. Op imod 35.000 danskere er sygemeldt med stress og det gør at samfundet hver eneste dag taber mange penge på tabt arbejdskraft. Behandling bliver etableret i rette tid, er det altså langt billigere.

Jeg har tidligere været berørt af stress, og været sygemeldt i en længere periode og derfor for er jeg stadig berørt når samtale går på stress. Mit bedste råd er at komme afsted til lægen i en fart og komme i behandling hurtigst muligt. Hvis det så viser sig at symptomerne ikke er decideret stressrelateret, er det blevet bekræftet, og du kan arbejde hen imod anden behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *